Visie van Gus

Beeldhouwen betekent voor mij: vrijheid ervaren, waarnemen, verwondering, flexibiliteit, vaardigheid, zoekproces, helen, vragen stellen, vertrouwen, schoonheid, perfectie, leven en nieuwschierigheid,bezig zijn,contact hebben met buiten(meestal hak ik buiten). 
Als beeldend kunstenaar geef ik vorm aan wat in me leeft, wat me raakt,wat ik op dat moment zie ,hoor,voel, waar woorden te kort schieten.
 Mijn werk bestaat uit figuratieve en abstracte beelden van steen en andere materialen ook realistische beelden horen tot mijn collectie. Ik word ge├»nspireerd door wat om mij heen gebeurd en gebeurd is. Het van binnen naar buiten brengen en langzaam zien groeien en middels het hakken,uitpakken,contact te krijgen met het innerlijke. Met klopper en beitel hak ik weg wat er niet hoort, daar zoek ik laagje voor laagje de vorm van het beeld in de steen en ontwikkelt zich de vorm. In het beeldhouwen gaat het om kijken-zien-techniek,luisteren naar de steen durf,het gaat zowel om het proces van vormgeven als om het resultaat. Het is niet moeilijk om het te doen,het is moeilijk om zover te komen dat je het durft.

Het leven is een kunst, jezelf ontwikkelen is een kunst en beeldend vormgeven ook.De van dale vernoemt b.v.: het vermogen om schoonheid te scheppen en esthetisch genot op te wekken. Tja, ga er maar aan staan.Men moet eerst met elkaar vastleggen wat men onder KUNST verstaat alvorens men erover gaat praten.

Om verdriet cq. een nare /traumatische ervaring te verwerken is beeldhouwen een mooie bezigheid het zal een helende werking hebben de steen zal je ook helpen kijk maar eens. Zie: Edelstenen en Mineralen

Heeft dit je interresse gewekt wil je meer weten,heb je interresse in een of meer van de beelden wil je een beeld laten maken of een worshop volgen neem gerust contact op met me. Gus.  –